Bed and Breakfast Tilburg Link naar onze Facebook pagina Link naar onze Google Plus pagina
 Sfeervol Overnachten in Tilburg Centrum | Booking +31(0)13 544 4495 | Home 

 
BedandBreakfastTilburg_013-Frontview


TILBURG MUZIEK-STAD

Poppodium 013


Vlakbij Bed and Breakfast Tilburg "Gust van Dijk" in het hart van Tilburg, vind je 013: het grootste poppodium van zuid Nederland met drie concertzalen die plaats bieden aan in totaal 2.700 bezoekers. 013 Kan met recht een unieke muziektempel worden genoemd, want naast live concerten zijn er ook dance- en clubavonden, non-pop programma’s, internationale festivals zoals Roadburn en Incubate en activiteiten gericht op beginnende muzikanten. Behalve de drie concertzalen, herbergt het pand een opnamestudio en zes oefenruimtes.

 

De grootste concertzaal van 013 is de Dommelschzaal, met een capaciteit van 2.200 bezoekers de grootste zaal in het Nederlandse clubcircuit. Dankzij de oplopende trappen en het U-vormige balkon is er overal in de zaal een goed zicht op het grote podium. Hierdoor vinden wij van Gust van Dijk, dat de zaal ondanks de grote capaciteit, altijd intiem blijft.

 

Ook het gebouw van 013, dat door architectenbureau Benthem Crouwel speciaal als Poppodium is ontworpen, mag met recht uniek genoemd worden. De bijzondere en karakteristieke buitenzijde van het pand springt direct in het oog. De gevels zijn bekleed met een zwarte gewatteerde sprei en de cd’s die op de gevel zijn bevestigd brengen op een functionele en speelse manier het karakter van het gebouw tot uitdrukking. Als je bij Bed and Breakfast "Gust van Dijk" je verblijf hebt gekozen en je loopt naar het centrum, kom je vanzelf langs 013 en moet je maar eens kijken hoe het gebouw zijn opwachting maakt.

 

Poppodium 013 zorgt ieder jaar voor een diverse programmering, die liefhebbers van verschillende soorten muziek zal aanspreken. Sinds de opening in 1998 hebben internationale artiesten in 013 opgetreden als Robbie Williams, Nine Inch Nails, Muse, Alice Cooper, The Roots, Tool, Blondie, Damien Rice, Kraftwerk, Editors, Interpol, Armin van Buuren, Pablo Francisco, Ice Cube, Lucky Dube, Chuck Berry en vele anderen. 013 Organiseert ongeveer 400 activiteiten per jaar met een totaal aantal bezoekers van meer dan 230.000.

Meer informatie over de geschiedenis van Poppodium 013


Naar de website van 013 klik dan hier
 
BedandBreakfastTilburg_Concertzaal

Concertzaal


Natuurlijk heeft T
ilburg ook een fantastisch podium voor liefhebbers van klassieke muziek. Vanuit "Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk" goed te bereiken door het winkelhart van Tilburg Centrum dwars door te steken. Een wandeling van een krap kwartiertje en u staat voor de entree van deze fantastische zaal.

De concerzaal is ontworpen door architect en ex-Rijksbouwmeester Jo Coenen, die ook van dit gebouw gelegen naast de Stadschouwburg een markante verschijning heeft gemaakt. Direct aansprekend en overweldigend is het interieur van de grote zaal met zijn bijzonder verlichtingsontwerp van Peter Struycken.

Voor een virtuele rondleiding klikt u hier

Actuele informatie over concerten en muziekuitvoeringen vindt u hier

 

Wandelroute door het centrum naar Theaters Tilburg

 

Beschikbaarheid, Reservering en Boeking
Neemt contact met ons op
klik hier

 

<< terug