Bed and Breakfast Tilburg Link naar onze Facebook pagina Link naar onze Google Plus pagina
 Sfeervol Overnachten in Tilburg Centrum | Booking +31(0)13 544 4495 | Home 

 
BedandBreakfastTilburg: Schaepskooi Koningshoeven


Abdij Koningshoeven: La Trappe, De Trappist uit Tilburg


Trappist Brouwerij Onze Lieve Vrouwe van Koningshoeven                                  NL| EN

Voorheen was het land waar de Abdij “Onze Lieve Vrouwe van Koningshoeven” staat in bezit van Koning Willem II. Het was een gebied met onvruchtbare heidegrond en hier en daar wat kleine boerderijen en een schaapskooi.
In 1880 werd dit gebied een toevluchtsoord voor de Trappisten-monniken uit Frankrijk. Deze monniken leefden volgens de Regels van Benedictus. Een van de kloosterlingen was de zoon van een bierbrouwer. In 1884 startte de monniken een kleine bierbrouwerij omdat de ontgonnen heidegrond toch te arm bleek voor voldoende opbrengst.

Dat was het begin van Nederlands eerste en tot voor kort enige Trappistenbrouwerij. Het bier dat op de Koningshoeven wordt gebrouwen, heet ‘La Trappe’ en wordt inmiddels wereldwijd verkocht. Het assortiment van 'La Trappe' bestaat uit 9 speciale biersoorten.

Wij van Bed and Breakfast Tilburg “Gust van Dijk” gaan zo ook wel eens bij de abdij in de kloosterwinkel wat lekkere spulletjes kopen. Naast het Trappistenbier zijn er in de kloosterwinkel ook bijbehorende glazen in geschenkverpakkingen te verkrijgen. De broeders verkopen naast hun bieren van hoge gisting Trappistenbrood en koekjes uit eigen bakkerij. Verder worden in de winkel ambachtelijke producten verkocht die in andere kloosters zijn gemaakt, zoals zeep, kaas, jam, honing en mosterd.

De grote beloning voor Gust is - na het boodschappen doen - door de “Vrouwentuin” te wandelen naar het “Proeflokaal” om zich te laven aan een Trappistenbier. Het Proeflokaal is een exacte replica van de verbeterde schaapskooi, zoals die door de monniken broeders is in de 19e eeuw werd ge├»ntroduceerd.
Bed and Breakfast Tilburg “Gust van Dijk” adviseert dat u daar in het Proeflokaal ook eens heerlijk gaat genieten van een samakelijke lunch met klossterbrood en kleine glazen de bieren van La Trappe gaat proeven. Om daar even bij te komen na een fietstochtje. Om zomaar een boek te lezen bij de openhaard is in deze ambiance ook al genieten. Inmiddels zijn er door het Proeflokaal enkele 'La Trappe fietsroutes' uitgebracht om de omgeving verder te verkennen.

Bierbrouwerij OLV van Koningshoeven en het Trappistenklooster kennen een rijke historie. Dagelijks zijn er rondleidingen waarbij u nader kennis kunt maken met het leven in de abdij en met de bierbrouwerij. B&B Tilburg Gust van Dijk raadt u aan de rondleiding vooraf te reserveren, volg deze link.

 

BedandBreakfastTilburg: La Trappe Fietsroute


Maak uw uitstapje compleet en reserveer uw overnachting bij Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk

Wandelen naar de Abdij van La Trappe

 

<<< terug