Bed and Breakfast Tilburg Link naar onze Facebook pagina Link naar onze Google Plus pagina
 Sfeervol Overnachten in Tilburg Centrum | Booking +31(0)13 544 4495 | Home 

 

Howard Hodgkin in De Pont

HOWARD HODGKIN IN MUSEUM DE PONT

In Museum De Pont is tot en met 16 januari 2011 de tentoonstelling Time and Place te bekijken van de Engelse schilder Howard Hodgkin. Bed&Breakfast Tilburg Gust van Dijk vindt het geweldig dat deze tentoonstelling, die de afgelopen tien jaar bestrijkt in de loopbaan van Howard Hodgkin, in Tilburg is te zien. Als geheel geeft de tentoonstelling inzicht in de fysieke en de emotionele lading van de schilderijen van Howard Hodgkin. Deze schilder weet dit te bereiken door het gebruik van schaal, gevoeligheid voor licht en kleur en zijn vermogen om diepte en sfeer te creëren met het penseel. Wij van Bed&Breakfast Tilburg Gust van Dijk zijn onder de indruk van de zintuiglijke prikkels uit de natuur die ten grondslag liggen aan de schilderijen uit de afgelopen jaren. In deze tentoonstelling kun je de tintelende frisheid van een regenbui, de zijde zachte sprieten van het gras of het stof op een stapel boeken ontdekken als “gevoel” of als visuele sensatie.

Howard Hodgkin Lawn 2009

Gust luistert graag naar de stem van Howard Hodgkin die in een innemende en informerende korte film in de tentoonstelling vertelt over beleving, emotie, onderwerp en de waarneming. Howard beschrijft hier bijvoorbeeld hoe het is, werken in zijn atelier:

“Ik wil daar nog even op ingaan en op het alleen werken in het atelier. Ik zal mijn atelier eerst beschrijven. Het is één grote ruimte, met een glazen dak en met witgeverfde muren en een witte vloer waarop mettertijd heel wat onuitwisbare vlekken zijn ontstaan. Zomers is ’t er lastig werken vanwege het felle licht. Je moet dan ’s ochtends vroeg werken, of in de vooravond. Maar het is een intens eenzame bezigheid. Het werken in die witte ruimte zonder iemand om mee te praten… dat vergt nogal wat van je. Dus je denkt op een gegeven moment: Ik ga nu maar even koffie halen en vijf minuten later ga je weer een kop koffie halen… of loop je even bij het British museum naar binnen. Het probleem met ’t werken in dat atelier is dat je nergens anders heen kunt. Ik heb geen raam om doorheen te kijken, ik zie de wolken niet eens, en die eenzaamheid… daar zal ik nooit aan wennen. Maar dan komt dat heerlijke moment dat je een schilderij als voltooid beschouwt, geweldig!"

De tentoonstelling Time and Place biedt een kijk op het werk van Howard Hodgkin en biedt de bezoekers die erin durven stappen een interessante blik op één van de meest vitale, fascinerende schilders van onze tijd.

Wij van Bed and Breakfast Gust van Dijk zeggen: “Allemaal gaan kijken natuurlijk, naar deze bedachtzame sprankelende vertalingen van natuur naar schilderen”.

Where the Deer and the Antilope Play 2001-2007  

<<< terug