Bed and Breakfast Tilburg Link naar onze Facebook pagina Link naar onze Google Plus pagina
 Sfeervol Overnachten in Tilburg Centrum | Booking +31(0)13 544 4495 | Home 

 
Bed and Breakfast Tilburg kijkje in City Park Greens

 EN | FR | NL

Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk - Authentiek Hedendaags

Bed & Breakfast Tilburg "Gust van Dijk" is een Gastvrij Bed and Breakfast waar het in Tilburg ontspannen Overnachten is. Naast prima verzorgde overnachtingen biedt Bed and Breakfast Tilburg volop ruimte aan Hedendaagse Kunst. Bij "Gust van Dijk Home to Contemporary Art" kunt u in Sfeervolle Ambiance genieten. B&B Tilburg - Gust van Dijk - kwam als best uit de bus in de eerste aflevering van "Bed & Breakfast" van Omroep Max en beet daarmee het spits af van deze succesvolle TV-serie die miljoenen kijkers trekt. 

Even Kennismaken
Op deze plek, dreef Gust van Dijk (1884–1977) sinds de jaren dertig een bloeiende, breed gesorteerde winkel in tabak en wijn. Zijn zoon Kees (1913–1996) heeft de zaak in rookwaren voortgezet tot in de jaren negentig van de vorige eeuw. Anno 2010 is het pand ingrijpend gerenoveerd door Riet van Gerven en Jan-Willem van Rijnberk. Een nieuwe plek met behoud van de karakteristieke indeling en authentieke elementen. Meer over ons klik hier

Frans Ruts
De bekende
Tilburgse architect Frans Ruts (1897-1978), die voor menig welgestelde Brabander woonhuizen tekende, was befaamd omdat hij woongenot creëerde door op een opvallende wijze een atmosfeer van licht en ruimte in zijn ontwerpen te combineren. Daarvan was Gust van Dijk onder de indruk. In 1936 vroeg hij Ruts om zijn nieuwe winkelwoonhuis te ontwerpen en ook het bouwmanagement op zich te nemen. Het zakenpand dat Ruts voor zijn opdrachtgever ontwierp is rijk aan traditionele stijlelementen uit de Nieuwe Zakelijkheid. Het heeft een verassende lichtinval en herbergt een praktische indeling. Heringericht in 2010 is het pand klaar voor zijn nieuwe functies: A Home to Contemporary Art én een kunstzinnig georiënteerde Bed and Breakfast, midden in het Veemarkt Kwartier (VMK) in Tilburg.

 

Op de begane grond is een Presentatieruimte ingericht, waar onder de naam "Project Space Tilburg Gust van Dijk, wisselende projecten die in een brede context rond Hedendaagse Kunst en Vormgeving bewegen, een plaats wordt geboden om zich te tonen aan het publiek.

Centraal in Tilburg
"Bed & Breakfast Tilburg" Gust van Dijk
 ligt op een steenworp afstand van het Centrum van de vijfde stad van het land, om de hoek van Popcentrum 013 en in de directe nabijheid van de ’Hub’ van de Creatieve Bedrijven, Villa Media. De bekende Theaters, zoals De NWE Vorst, liggen allen op korte wandelafstand van “Bed and Breakfast Tilburg”.

Bent u op doorreis in Noord-Brabant, voor zaken in Tilburg of voor uw plezier in de omgeving en zoekt u een prettig verblijf voor uw overnachting? Kiest u voor karakter, kwaliteit, authenticiteit en hygiëne? Dan raden wij u een verblijf bij Bed and Breakfast Tilburg "Gust van Dijk" van harte aan. Voor uw overnachting in Tilburg kunt u kiezen voor een van de Sfeervolle Gastenkamers van de comfortabele en gezellige Bed and Breakfast Tilburg.

"Gust van Dijk Home to Contemporary Art heet u gastvrij welkom!"

De accommodatie van Bed & Breakfast Tilburg heeft een kwaliteitsaanduiding van vier Tulpen volgens de Bed and Breakfast classificatie Nederland.

Neem een kijkje in onze Gastenkamers: Klik hier


Beschikbaarheid, Reservering en Boeking

Neemt contact met ons op
klik hier

 

<<< terug
Voorgevel Bed&Breakfast Gust van Dijk