Bed and Breakfast Tilburg Link naar onze Facebook pagina Link naar onze Google Plus pagina
 Sfeervol Overnachten in Tilburg Centrum | Booking +31(0)13 544 4495 | Home 

 
Islandia-la-Veronal_Dansmaand

Oktober Tilburg Dansmaand 2012

Als het Oktober wordt, barst in Tilburg de Dansmaand weer los. Onder de noemer “Kies-je-eigen-ritme”, is er dit jaar een speciale quiz gemaakt, waarmee jezelf op basis van je eigen voorkeur een route kunt bepalen door het aanbod.

De drie speciale routes van de Dansmaand zijn:
First steps is voor iedereen die dans wil ontdekken. Mooi of stoer en sowieso heerlijk om naar te kijken.
In the know is voor de die-hard dansfan. Van klassiek tot modern, maar altijd op hoog niveau.
Mix it up is een geweldige mix met van alles wat.
Wil je  de test doen en te ontdekken welke routevan Oktober Dansmaand bij jou past,
klik hier.

Kortom, je kiest deze dansmaand altijd goed! Een rede te meer om Tilburg in oktober te bezoeken. Van je bezoek aan Oktober Dansmaand een echt uitstapje maken, kies dan voor een overnachting bij ons, in Bed and Breakfast Tilburg en geniet naast van de bijzondere voorstellingen, van een sfeervolle overnachting in éen van de gastenkamers.


Mono-Italmar-Serussi


Openingsavond dinsdag 2 oktober 2012

Tijdens de Openingsavond van de Dansmaand op dinsdag 2 oktober, in de sfeervolle stadsschouwburg, zie je twee dansvoorstellingen op één avond.

Allereerst de dansvoorstelling Islandia van het Spaanse dansgezelschap La Veronal. Hierin wordt de vraag gesteld of tegenwoordig het beeld belangrijker is dan het idee dat verbeeld wordt. Met IJsland als metafoor voor een bizarre wereld leidt de voorstelling ons langs onverwachte plekken.

Vervolgens is het de beurt aan Danshuis Station Zuid met de reprise van hun nieuwste voorstelling MONO. De Israëlische choreograaf Itamar Serussi combineert moderne, industriële muziek met een speelse, luchtige, maar elegante dansstijl.
Het wrange is wel dat Danshuis Station Zuid één van de instellingen is, die gedwongen is door doorgevoerde bezuinigingen op cultuur, haar deuren te sluiten op 1 januari 2013.

Aanvang 19u30
Inleiding 19u00
Kaarten en reserveren: Klik hier


Genvieve-Osborne_Mono


Mono genomineerd voor Zwaan 2012

Mono is genomineerd voor de Zwaan 2012 als 'meest indrukwekkende dansproductie van het jaar'. Genevieve Osborne van Station Zuid is voor haar rol in Mono genomineerd voor de 'meest indrukwekkende dansprestatie'.

De Israëlische choreograaf Itamar Serussi werkt al enkele jaren bij Station Zuid en is onlangs vader geworden van een tweeling: David en Michael. Zijn zonen zijn inspiratiebronnen voor de voorstelling 'Mono'.

"Het gaat niet een-op-een over de jongens, maar ze zijn wel de nieuwe liefde in mijn leven. Ze geven me veel licht en dat vertaal ik in de voorstelling. Er zit veel kleur in. De voorstelling gaat over verandering en het perspectief van verandering. Er gebeurt iets, waardoor weer iets nieuws ontstaat. Mono is de eerste Voor mij is deze productie voor de grote zaal ook een flinke verandering. Ik werk nu op grotere schaal en met een langere tijdspanne. Ook het vaderschap verandert mij als persoon."

Mono is de eerste grote zaal productie van deze uiterst getalenteerde jonge Israëlische choreograaf die jongst leden april in première is gegaan.

(Fotografie Mono: Luis Alonso Ruis Zertuche en Angela Sterling) 

<<< terug